Tuesday, February 10, 2009

idup ku...

dah lama rasanyer aku tak tulis blogkan?? erm mcm2 dah jadi seawal tahun 2009. sumenyer menyiksakan jiwa dan raga. nak diluahkan rasa tak sampai ati. nak di pendam rasa menyiksakan jer..erm dah nasib badan

skunk aku berada dalam delima..aku sayang dua2nyer skali tapi aku kena pikir masa depan aku gak..nak ku pilih LTAM, kang melepas MULTIMODAL. nak ku pilih MULTIMODALm kang kelam kabut LTAM. aku pun tak tahu nak pilih mana satu. aku sedar MULTIMODAL adalah landasan aku untuk berjaya tapi LTAM juga banyak beri aku peluang. aku tahu dua2 perlukan aku.

LTAM, walaupun aku dah antar surat resign, aku tahu korunk tak nak accept. aku terasa terharu bile DATUK sendiri datang dr putrajaya ke jalan duta semata2 nak pujuk aku jgn berhenti. siap janji ngn aku lagi tapi apekan daya. LTAM banyak mengajar aku erti kesabaran. mmg alu akui, bile bekerja kt LTAM, aku seperti tiada life sbb sabtu ngn ahad aku kerja tp kerja tula yg memberi side income aku. dah ler keje kat LTAM best. gi keje pun tak de time kena punch card. aku dtg keje pun ikut suka ati aku. memanjang je datang lambat.pastu tak de formal pakaian..aku gi keje kdg2 pakai tshirt ngn short pants jer..dah mcm anak datuk plk.mkn kat LTAM dah ler free. badan kau ni pun dah mule kembang sana sini..kang payah pulak nak kurus..tapi keje kat LTAM ni banyak sikit masa sebelum dan selepas tournament.aku ni dah naik juling duk kira sana sini. budget..budget..budget..dah jd mata duitan plk.uiskh....betul kata daus, kalo aku resign confirm ramai yg tak bg. tapi nak wat mcmne aku kena gak terima. payahnye nak bg diorg accept surat resign aku..plzla accept..letih ler nak remind lg.

MULTIMODAL, aduh ikutkan ati aku mls nak keje kat tempat baru. tapi nak wat mcmne, abg aku dah bg last warning. kalo aku tak terima MULTIMODAL, aku mungkin kene keje ngn die kat MMC AMEC. argh aku tak nak keje satu bumbung ngn abg. kang payah..nak kena jg attitude, tak bleh nak sesuka ati jer..erm keje kat MULTIMODAL ni kena ler ikut time. tak bleh nak dtg ikut suka ati jiwa raga. pastu kena pakai baju formal. aku ni dah ler malas nak gosok baju. baju plk tu baju KTM. confirm kalo aku keje kat situ pastu pakai baju tu org ingat aku minah jual tiket KTMB..argh..kalo sapa berani ckp mcm tu aku stalat ngn siku aku..

aper patut aku wat skunk. tambah2 lagi aku baru je dpt surat tawaran wat certificate safety and helat officer kat niosh. payah gak kan kalo idup ni di aturkan oleh keluarga..kecik smp besar asyik parent jer decide. aku tahu ler parent aku ada plan lain tp bg ler peluang aku nak enjoy. tak kan nak mengadap buku 24-7. iskh letih lok.. kalo mama, abah org lain agaknye umru2 mcm aku ni dah tak heran kan anak nak watper. tapi aku ni lain sikit. mama asyik nak uruskan itu ini. pergh nasib baik ler aku ni simpan rahsia.. sowyla mama, emyn sbnrnye tak antar pun borang futher study kat australia, borang TPM pun meen sengaja antar lambat. cuma satu je yg aku tak dpt nak kelentong. borang master. aduss..mama nak antar sendiri.

iskh nak jer aku bakar website uitm dihatiku atau surat khabar ari ahad. supaya mak aku tak baca sume iklan universiti. letih ler mcmni..kang aku ckp nak kawin kang terkejut beruk plk mama aku..abang aku confirm reject sapa bakal bf aku..awal2 dah warning aku..erm payah..payah..payah..

3 comments:

Gent Creative Photography said...

hmm..masalah dan ketentuan hidup tu kan ditentukan oleh yg maha esa..
so,buat ape nak mengeluh?

kerja kita buat ape yg disuruh olehnya je..
tak susah pon..

masing2 dah ditentukan tujuan hidup & urusan seharian..
bersyukurlah...

nizam_5282 said...

Betul! Betul! Betul!

Obat penyakit stroke Alami said...

nice...